Ce s-a întâmplat cu termenul limită pentru dotarea automatelor comerciale cu noile case de marcat? - Sintezis
 

Legea nr. 136/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 587 din 17 iulie 2019, susținea că până la data de 31 decembrie 2019 toate automatele comerciale trebuiau să fie dotate cu case de marcat cu jurnal electronic.

Această modificare fiscală a fost prevăzută în proiectul de Lege pentru abrogarea alin. (1), (2) și (4) ale art. 40 din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate / case de marcat electronice fiscal.

“Până la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcționează pe baza de plăți cu cardul, precum și de acceptare de bancnote sau monede, după caz, au obligația de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările și completarile ulterioare.”

Însă, „în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care (…) nu înglobează constructiv dispozitivul de imprimare, îndeplinirea funcției de imprimare de bonuri fiscale, de rapoarte fiscale de închidere zilnică, precum și de alte tipuri de documente prevăzute de lege nu este obligatorie”, se specifica în document.

Imposibilitatea adoptării acestor reglementări în termenul stabilit a dus, prin OUG 1/2020, la prelungirea perioadei până pe 31 decembrie 2020.

Recent, mai precis datorită OUG 226/2020, s-a produs o nouă amânare. Automatele comerciale trebuie dotate acum cu aparate de marcat electronice fiscale până la data de 31 decembrie 2021.

Procedura efectivă de instalare al unui echipament fiscal într-un astfel de aparat este extrem de complicată. E necesar un alt sistem mai complex, cu software care să gestioneze această situație deosebită – încasarea cash sau cu cardul. Putem spune că e un fel de self-checkout, dar care dă și produsele.

De aceea, le este imposibil deocamdată distribuitorilor să solicite Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică avizarea tehnică a modelelor de case de marcat pe care le-ar putea instala.

Între timp, te așteptăm la Sintezis Birotica SRL, care are sediul în Oradea, pentru a achiziționa orice casă de marcat (și alte echipamente electronice pentru afacere) ți-ai putea dori.

Avem case de marcat portabile sau mobile la diverse prețuri, unele mai ieftine decât altele – în funcție de caracteristici și marcă (Datecs, Daisy, Succes M etc.). Poți consulta oferta completă aici.

Bineînțeles, îți oferim și role pentru case de marcat și tot suportul necesar la instalare. Suntem oricând alături de tine și cu servicii de mentenanță.

De asemenea, în catalogul nostru găsești și soluții software care contribuie la buna desfășurare și gestionare a afacerii tale. Pentru că da, antreprenoriatul poate fi o plăcere!

Contactează-ne chiar acum la 0359 401 434 sau sales@sintezis.ro! Te ajutăm cu orice ai putea avea nevoie, astfel încât afacerea ta să meargă excepțional!