Ghid detaliat pentru Implementarea SGR în MicroERP - Sintezis
 

Pentru a implementa SGR în MicroERP, urmați pașii de mai jos:

1. Update la ultima versiunea a aplicatiei – minim 5.3.0

Pentru a beneficia de update la ultima versiune, clientul are nevoie de licențe anuale MicroMagazin Basic, MicroMagazin Standard sau MicroMagazin Profesional. Pentru a face update la ultima versiune vă rugăm ne contactați telefonic, iar unul din colegii de la suport tehnic vă vor ajuta.

2. Definire articole tip ambalaj – recomandăm 3 tipuri de ambalaje – AMBALAJ SGR PET, AMBALAJ SGR CAN, AMBALAJ SGR STICLA

adaugare ambalaje sgr
adaugare ambalaje marcare

După definirea articolelor tip ambalaj, verificați maparea cotei de tva vs casa de marcat – verificați dacă poziția mapată este activată și în echipamentul fiscal

WhatsApp Image 2024 01 04 at 17.19.28 263b46f0

3. Definire articol nou cu cod de bare nou pentru fiecare articol cu sigla SGR primit.

Dacă aveți pe stoc și articol fără sigla SGR și cu sigla SGR.

După adăugarea și configurarea articolului acordați operatorului drept de preluare ambalaje SGR (imaginea 2). 

acordare operator drept sgr

4. Asocierea articolului de tip ambalaj la articolul nou definit cu sigla SGR – aplicația inserează automat ambalajul pe bon și arată prețul ambalajului pe etichetă

asociere ambalaj articol

I : Cum se procedează în cazul în care clientul vine cu ambalajele pentru a-și recupera garanția?

Clientul are dreptul de a solicita restituirea valorii garanției în numerar, transfer bancar sau voucher. În cazul opțiunii prin transfer bancar, clientul va suporta comisioanele bancare aferente tranzacției.

În cazul restituirii garanției în numerar , aveți posibilitatea de a afectua acest lucru prin preluarea manuală a ambalajelor și gestionarea împachetării direct din MicroERP.

Selectați ambalajele preluate și prin apăsarea butonului Salvează și acordă numerar. Programul generează automat ieșirea de numerar din casă, dispoziția de plată precum și un bon nefiscal cu informații referitoare la ambalajele preluate și garanția platită clientului.

preluare manuala ambalaje sgr 1

În cazul în care dispuneți de un automat RVM de preluare, acesta va genera un tichet cu valoarea garanției emise.

Când clientul efectuează cumpărături și dorește să folosească acel tichet, valoarea tichetului va fi scazută din suma totală de plată.

achitare voucher sgr

Returnare ambalaje SGR din MicroERP.

apelare returnare manuala ambalaj sgr