NU se vor amâna termenele pentru casele de marcat conectate la serverul ANAF - Sintezis
 

Dacă încă nu ai casele de marcat conectate la serverul ANAF, trebuie să te grăbești. Ministerul Finanțelor a anunțat în cadrul unei videoconferințe cele mai recente detalii referitoare la acest subiect.

Dintre toate, cea mai importantă mențiune este aceea că Ministerul Finanțelor nu va prelungi termenul limită de conectare al aparatelor de marcat electronice fiscale la ANAF.

S-au discutat atât aspectele tehnice ale procedurii (eventualele probleme identificate), cât și s-au scos în evidență de către distribuitorii autorizați beneficiile care reies practic din respectarea imediată a ordonanței de înregistrare a caselor de marcat online, la serverul ANAF.

Au mai rămas doar aproximativ două săptămâni pentru conectarea caselor de marcat a contribuabililor mari (30 iunie 2021), în timp ce contribuabilii mici și mijlocii au încă cinci luni la dispoziție (30 noiembrie 2021).

Deocamdată sunt conectate 58.000 de case de marcat, printre care 17.600 de contribuabili mici, 6.700 de contribuabili mijlocii și 33.700 de contribuabili mari.

Termenele limită vor rămâne neschimbate, motiv pentru care firmele (de orice dimensiune) trebuie să își contacteze când mai devreme unitățile de service pentru casele de marcat. Echipa Sintezis așteaptă telefonul tău la numărul scurt 0359 991 pentru programarea conectării.

Legislația s-a modificat și, prin Ordonanța de urgență a Guvernului 28/1999, s-a stabilit că amenzile pentru nerespectarea obligativității de a conecta casele de marcat la ANAF (începând cu anul 2020) vor fi cuprinse între 8.000 și 10.000 lei. De asemenea, companiile mari și mici pot avea veniturile confiscate și suspendarea activității din punctul de lucru.

Rapoartele cu privire la transmisia de date a casei de marcat către serverul ANAF se face cu ajutorul înrolării în SPV. Prin urmare, recomandăm și efectuarea acestei operațiuni.

Pentru o mai bună înțelegere a întregii proceduri de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF, te sfătuim să citești articolele noastre NOUTĂȚI DE ULTIMĂ ORĂ: Ce s-a întâmplat cu conectarea caselor de marcat la serverul ANAF și Află până când a fost amânată acordarea amenzilor pentru casele de marcat neconectate la ANAF. Acolo vei găsi toate detaliile explicate pe larg.