Află de ce sunt sertarele de bani o achiziție necesară și inteligentă - Sintezis
 

Trăim în România, unde oamenii nu au încă încredere în totalitate în dispozitivele electronice și toate cele asociate lor… categorie în care intră mai ales cardurile bancare. Ei se simt mult mai în siguranță plătind cash.

De aceea, e de la sine înțeles că orice magazin, minimarket, supermarket, hypermarket sau magazin de specialitate (băcănie, florărie, tutungerie, cofetărie etc.) are nevoie de un sertar de bani. Și nu, regula nu se aplică numai în cazul comerțului efectiv cu produse alimentare, ci și când ne referim la baruri, restaurante, cafenele, cinematografe, expoziții, concerte, meciuri de fotbal sau un alt sport, clinici medicale sau farmacii. Practic, întotdeauna trebuie să ai un astfel de sertar de bani care să însoțească o casă de marcat.

Hai să o luăm pas cu pas și să vedem exact ce reprezintă un asemenea sertar pentru casa de marcat și, mai precis, pentru afacerea ta. Pe urmă vom descoperi împreună cum stă treaba cu prevederile legale pentru comercianți și chiar îți vom face câteva sugestii de sertare de bani mini sau mici, mari și metalice.

Bineînțeles, așa cum te-am obișnuit, îți vom face recomandări bazate pe calitate, înainte de toate. Stai liniștit, ne vom orienta pe cel mai corect raport calitate-preț. La Sintezis Birotica SRL găsești mereu doar ce e mai bun!

Ce face sertarul de bani și la ce ajută el

Definiția e extrem de simplă și la obiect: sertarul de bani păstrează în siguranță banii încasați în timpul orelor de program.

În plus, aceste sertare pentru casa de marcat sunt de departe printre cele mai necesare și utile dotări în spațiul de vânzare. De ce?

Scopul lor este să eficientizeze și totodată ușureze lucrul cu numerarul, prin sortarea și păstrarea bancnotelor (datorită compartimentelor interioare dimensionate atât pentru LEI, cât și pentru EURO), a monedelor, bonurilor de masă și chitanțelor. Ai totul la îndemână, într-un singur loc!

Sertarele de bani se pot deschide imediat, prin conectarea lor rapidă la casa de marcat sau la imprimanta fiscală sau chiar și manual, din cheie. Nu ai absolut niciun motiv de îngrijorare referitor la funcționarea lor. Nu te complici deloc.

La ce trebuie să fie atenți comercianții la punctul de vânzare, când vine vorba despre sertarul de bani mic sau mare?

Câteva prevederi legale despre sertar și casele de marcat

Pentru început, este important de știut că toate controalele privind utilizarea caselor de marcat au la bază prevederile OUG 28/1999, cu modificările apărute ulterior.

Vânzătorii care folosesc case de marcat sunt, astfel, obligați să emită și să acorde bonuri fiscale. Nu se acceptă nici într-un caz alte documente sau hârtii în locul bonurilor fiscale, precum nota proforma, nota de consum sau bonuri nefiscale.

Registrul de casă și raportul fiscal de închidere zilnică sunt documentele de care se ocupă organele fiscale în cadrul verificării veniturilor care stau la baza stabilirii taxelor și impozitelor.

Întocmirea documentelor justificative este neapărată pentru toate sumele introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat. Asta dacă sunt altele decât cele provenite din încasarea cu numerar a contravalorii produselor livrate cu amănuntul și a serviciilor efectuate către populație sau cele utilizate pentru a da restul clientului.

Pentru bani, indiferent de valoarea luată din sertarul cu bani al casei de marcat, trebuie să operezi ieșirea de sume din casa de marcat, dar și să întocmești o dispoziție de plată.

Sumele găsite la punctele de vânzare ce nu pot fi justificate se consideră fără proveniență și sunt automat confiscate.

Fii foarte atent, deoarece lipsa justificării scrise atunci când umbli la sertarul de bani al afacerii tale poate duce la amenzi de 3.500 – 27.500 lei, soldând inclusiv și cu închiderea magazinului. Nu te juca cu focul…

Mai bine uită-te mai jos la sertarele de bani pe care ți le oferim noi.

Sertarele de bani recomandate de Sintezis

Sertarele de bani CDE350

sertare colorate 600x600 1 Sunt colorate și au un design atractiv, care se va potrivi în orice locație și îi va da un strop de culoare. Deși sunt spațioase, nu sunt deosebit de voluminoase. Cât despre carcasele lor, acestea sunt cât se poate de sigure, fiind construite din oțel.

 

 

Sertar metalic de bani HS-410A

sertar custom

E negru, clasic și va trece absolut neobservat. El cuprinde nu mai puțin de 14 compartimente atent create pentru depozitarea banilor și a bonurilor de masă/cupoanelor. Având în vedere că este rezistent, fiabil și foarte încăpător, ocupă un spațiu relativ mic.

Sertar metalic de bani  FLIP-TOP

Este un sertar destul de greu atât la propriu (5 kg), cât și la figurat (atinge până și cele mai mari exigențe). Asta se întâmplă deoarece, față de alte modele, tava sa pentru bancnote este detașabilă, cu capac.

Sertare gama premium

adseuro

Anker este un producător german cu sediul în Bielefeld, cu o experiență de peste 140 de ani de experiență. De la fondarea sa în 1876, numele de marcă ANKER a fost o garanție pentru calitate, funcționalitate, securitate și fiabilitate la POS. Portofoliul de produse al ANKER include casete de numerar și sertare de numerar, tastaturi, afișaje pentru clienți și un sistem de fixare inovator.

Caseta spațioasă Anker Standard Cash poate fi utilizată cu un număr mare de sisteme POS și poate găzdui orice tip de bancnote și monede.

Caseta Standard Cash este fabricată din plastic de înaltă calitate. Atât materialul superior, cât și designul robust garantează o durată de viață lungă.

Sistemul Anker Standard Cash Cassette cuprinde o placă de bază și o casetă standard de numerar. Placa de bază este ferm montată pe contorul POS. Caseta standard de numerar este plasată pe placa de bază și blocată în loc. Baza conține o unitate de eliberare electronică, ceea ce face extrem de simplă eliminarea casetei de numerar din bază. Casierul deschide pur și simplu caseta de numerar și apasă butonul de eliberare. Aceasta va debloca caseta, care poate fi apoi scoasă cu ușurință.

Caseta de numerar standard Anker este deschisă electronic de sistemul POS. Caseta este echipată cu un blocaj de înaltă calitate, care poate fi deschis și manual cu ajutorul unei taste. Blocarea se livrează cu 50 de combinații diferite de blocare. Starea de deschidere a casetei de numerar standard este determinată și transferată în sistemul POS printr-un comutator încorporat în bază.

Caseta de numerar Anker Standard este sertarul de numerar la alegere pentru mai multe lanțuri de retail cunoscute, inclusiv: Lidla, Tesco, Asda, Centra, Mace și multe altele.

Sertarele pentru casa de marcat au prețuri diverse, în funcție de caracteristici și oportunitățile pe care le pun la dispoziție. Te sfătuim să consulți oferta noastră completă de sertare de bani metalice de aici.

Dacă mai ai întrebări legate de sertarele de bani, case de marcat sau orice altceva din această sferă și vrei să intri în legătură cu echipa Sintezis Oradea, accesează pagina contact.