Află totul despre fiscalizarea casei de marcat - Sintezis
 

Pentru ca o firmă să fie în perfectă ordine din punct de vedere legal, nu este suficient să fie înregistrată și să funcționeze, ci trebuie să se asigure că este în regulă și în ceea ce privește fiscalizarea casei de marcat. Fără acest procedeu, îi este imposibil să desfăsoare activitate comercială.

Este dificil însă să faci pașii necesari pentru fiscalizarea casei de marcat atunci când nu ai absolut nicio idee concretă despre ce implică ea. Și, având în vedere că noi ne ocupăm de așa ceva în fiecare zi obișnuită de lucru, ne-am gândit să îți sărim în ajutor.

Astfel, în cele ce urmează vei descoperi tot ce este esențial să știi despre casele de marcat. Asta înseamnă de la achiziționarea ei și până după fiscalizare, moment în care începe să își facă treaba cum se cuvine și tu scapi de orice urmă de stres.

Cum ajungi să fiscalizezi casa de marcat

Pasul 1: alegerea casei de marcat ideale

Mai întâi de toate, arunci o privire în lista caselor noastre de marcat, pe care o găsești aici. Ne soliciți oferta de preț abia după ce ai comparat modelele care ți se par mai potrivite pentru afacerea ta și te-ai decis asupra unuia.

În cazul în care nu te prea pricepi la acest aspect și te temi să nu faci cumva alegerea greșită, te sfătuim să apelezi la serviciile noastre de consultanță. Experții noștri te vor ajuta cu drag să obții cel mai avantajos raport calitate – preț pentru tine.

Pasul 2: întocmirea dosarului pentru obținerea Numărului Unic de Înregistrare de la ANAF

Odată ce casa de marcat este achizitionata, treci la nivelul următor… Te apuci să strângi actele necesare pentru dosarul de fiscalizare al casei de marcat. Citește cu mare atenție despre ce documente este vorba, deoarece nu sunt foarte puține și lipsa unuia singur te va pune din nou pe drumuri.

Vestea bună este că nu e neapărat să te prezinți personal sau să trimiți un delegat cu toate hârtiile de mai jos la sediul Agenției Naționale de Administrare Financiară (ANAF) din județul tău. Aceste acte se pot depune de către firma care vinde casa de marcat, dar si ONLINE prin SPV (Spațiul Privat Virtual).

În primul rând, aliniază frumos toate actele primite de la noi la cumpărarea casei de marcat:

  • factura și chitanța sau ordinul de plată;
  • certificatul de garanție;
  • copie xerox a avizului dobândit de la Comisia de Avizare;
  • copie xerox a procesului verbal de sigilare de la Administrația Financiară.

Apoi adaugi și principalele acte ale afacerii:

  • copie Cod Unic de Înregistrare (CUI);
  • copie Certificat Constatator al punctului de lucru;
  • copie Actul de identitate al reprezentantului legal.

Atunci când optezi pentru varianta online, trebuie să completezi și semnezi o cerere tip sau, mai degrabă, un formular pentru fiscalizarea casei de marcat – C801, căruia îi atașezi documenteze menționate. În aproximativ 20 de minute vei primi NUI (Numărul Unic de Înregistrare).

Pasul 3: fiscalizarea efectivă a casei de marcat

Primul lucru pe care trebuie să îl faci imediat ce ți s-a dat numărul este să ne anunți pentru a începe fiscalizarea echipamentului. Acest lucru poți să îl faci la +40 359 401 434 – Sintezis Birotica SRL. Sau ne poți contacta și prin email la suport@sintezis.ro.

În maxim două zile ne vom ocupa de casa ta de marcat fie la noi la sediu, fie la tine și îți vom face instruirea corespunzătoare. Este vital să nu depășești termenul de 7 zile între obținerea Numărului Unic de Înregistrare și fiscalizarea casei de marcat.

Ce trebuie să ai pregătit pentru acest proces:

  • casa de marcat (nu putem face nimic fără ea);
  • Registrul Special;
  • Cartea de Intervenții;
  • un set de role pentru casa de marcat (le poți lua pe loc de la noi).

Pasul 4: detaliile pentru ultima sută de metri

Nu încheiem fiscalizarea casei de marcat înainte de a completa Declarația de Instalare în 4 exemplare. Ea este semnată atât de tine, care ești Beneficiar, cât și de noi, Unitatea ce va avea întotdeauna în grijă partea de Service a casei de marcat.

Te întrebi de ce ai nevoie de 4 exemplare ale Declarației de Instalare?

  • un exemplar îl vei depune în maxim 24 de ore de la fiscalizarea casei de marcat la Administrația Financiară a județului punctului de lucru, iar inspectorul le va semna și pe celelalte;
  • un exemplar ni-l aduci înapoi nouă, pentru că suntem Unitatea ta de Service;
  • un alt exemplar ajunge la distribuitorul autorizat;
  • ultimul exemplar rămâne la tine.

Ai parcurs toți pașii? Oficial poți folosi casa de marcat fără niciun fel de probleme!

Nu te speria dacă ți se pare complicat, ci apelează cu încredere la noi. Îți vom sta alături atât în faza de depunere a tuturor actelor, cât și mai târziu, când vei avea nevoie de service pentru casa de marcat sau consultanță în dezvoltarea armonioasă a afacerii.

Ne putem ocupa de fiscalizarea casei de marcat în Cluj, Timișoara, București, Iași sau orice alt oraș al țării. Deci, nu trebuie să te îngrijorezi, căci beneficiezi de serviciile noastre profesioniste oriunde pe teritoriul României s-ar afla afacerea ta.