Cum alegem cititorul de coduri de bare potrivit și care sunt diferențele - Sintezis
 

Codurile de bare fac parte din viața noastră de zi cu zi, deoarece ajută afacerile să își gestioneze și inventarieze mai ușor produsele.

Cu toate acestea, pentru a fi cu adevărat utile, avem nevoie de cititoare de coduri de bare sau, cum li se mai spune, scannere de coduri de bare care să interpreteze respectivele liniuțe albe și negre.

Problema este că există o mulțime de tipuri de cititoare coduri de bare pe piață și se poate dovedi cu adevărat dificil să îl identifici pe cel potrivit domeniului tău de activitate.

Vrem să îți ușurăm, așadar, munca și ți-am pregătit mai jos informațiile necesare în alegerea cititorului perfect pentru tine.

Ca idee, înainte de a trece mai departe, trebuie să îți răspunzi la următoarele întrebări: Vei utiliza cititorul de coduri afară sau în interior? Ce volume de coduri va avea el de scanat zilnic? Cu ce tipuri de codul de bare lucrezi? Vei înțelege în continuare de ce contează răspunsurile tale la aceste întrebări.

Tipuri de cititoare coduri de bare

Cititoare coduri de bare cu fir 1D

Există două variante de cititoare de coduri de bare 1D: cea cu laser și cea imager. La cititorul de cod de bare cu laser ai avantajul că nu este sensibil la lumina soarelui sau alte particularități, astfel încât poate fi folosit cu ușurință și încredere în mediul exterior.

Spre deosebire de el, cititorul de coduri de bare 1D imager este recomandat în magazine sau depozite închise, ce captează codul prin fotografiere și este capabil să interpreteze datele inclusiv și în locuri slab iluminate sau dacă codul este puțin vizibil.

Faptul că are fir se referă la imposibilitatea deplasării sale la produse aflate la distanțe mari. Practic, se limitează la intervalul cuprins între câțiva centimetri și în general cativa metri.

Cititoare coduri de bare cu fir 2D

Cititoarele de coduri de bare cu fir 2D se aseamănă foarte mult cu cele 1D, diferența constând în superioritatea tehnologică a celor de față. În plus, cititoarele cu fir 2D permit stocarea informațiilor indiferent de direcția în care se află textul.

Nu este nevoie ca simbolurile lui să fie prezentate neapărat orizontal și dispozitivul fixat expres asupra lor. Cititoarele sunt capabile de adaptare în funcție de text.

Cititoare coduri de bare fără fir (wireless)

Când ne gândim la cititoare de coduri de bare fără fir sau wireless, cu siguranță ne vine în minte conectarea online a acestora. Nu este greșit.

În schimb, trebuie amintită capacitatea respectivelor cititoare de coduri de a scana textele unor produse ce nu pot fi mutate cu lejeritate dintr-un loc în altul.

De menționat este că, mai devreme sau mai târziu, aceste cititoare de bare trebuie să se întoarcă în furca sau suportul lor, pentru a-și încărca bateriile.

Cititoare coduri de bare fixe (de masă)

O altă alternativă este reprezentată de cititoarele de coduri de bare fixe. Ele nu se pot mișca deloc din locul în care sunt prinse. Așa că, produsele sunt de fapt cele ce trec prin dreptul lor.

Unele dintre aceste tipuri de cititoare de coduri de bare sunt efectiv incastrabile, cum este cazul de obicei la casa de marcat din supermarketuri. În acest mod, cititorul verifică codul de bară prin simpla trecere a produselor pe banda din față casierului.

Ring scanners

Sunt mai puțin cunoscute, dar extrem de utile. Regăsim ring scanners în special în partea de logistică, în marile depozite ale magazinelor fizice și, de ce nu, chiar a celor online.

Ele fac parte din categoria cititoarelor rezistente atât în eventualitatea unei căderi de la înălțime, cât și împotriva factorilor perturbatori externi, precum praful.

După aplicabilitate

Cititoare coduri de bare industriale

Este vorba despre cititoare de coduri de bare cu un motor puternic, rezistent la condiții extreme și gata să facă față unor cantități considerabile de verificare a codurilor de bare. Câteva exemple în acest sens ar fi: Zebra LI3678-SR si Datalogic PowerScan PBT9100.

Cititoare coduri de bare Healthcare

Sistemul medical are propriile sale provocări cu care se confruntă împreună cu un cititor de coduri de bare. Aici se include o cantitate semnificativă de informații și printre modelele care reușesc să întărească așteptările se numără Datalogic Gryphon GM4500-HC și Zebra DS4608-HC.

Cititoare coduri de bare POS

Cititoarele cu coduri de bare POS au legătură cu domeniul retail, adică clasicele magazine. În funcție de mărimea afacerii, scannerele pot fi mai simple sau mai complexe. Noi îți recomandăm aceste cititoare de coduri de bare relativ universale – Datalogic QuickScan QW2120 și Motorola Symbol LS2208.

Cititoare rețetă electronică

Scanează orice informații ai nevoie, pentru ca rețeta să fie recunoscută în sistem. Poți încerca unul dintre următoarele modele: Honeywell Voyager XP 1470g, Zebra DS4608 și Datalogic Gryphon GD4590.

Cititoare Bluetooth

Până și cititoarele de coduri de bare folosesc tehnologia în beneficiul lor!

Cititoare Android

Cititoarele Android reprezintă pur și simplu o aplicație pe care o instalezi pe mobil sau tabletă. Deși sunt tare practice și ușor de înțeles, nu au acuratețea unor dispozitive ce au ca scop doar scanarea codurilor de bară.

Cititoare iPhone/iPad

La fel ca în situația cititoarelor Android, și cele de iPhone/iPad sunt integrate în aceste echipamente electronice. Te sfătuim să optezi pentru ele numai dacă nu îți permiți deocamdată, din punct de vedere financiar, o variantă mai bună.

Dacă încă mai ai nelămuriri despre care este cititorul de coduri de bare ideal pentru tine și business-ul tău, nu ezita să ne contactezi. Suntem la dispoziția ta la numărul de telefon +40 359 401 434 sau prin email – sales@sintezis.ro.