De Ce Recomandăm O Casă De Marcat Unei Asociații Sau Unui ONG - Sintezis
 

După cum probabil că știi sau cel puțin te gândești, casa de marcat nu este tocmai obligatorie pentru orice tip de ONG (organizație non – guvernamentală) sau vreo asociație de natură asemănătoare.

Acum ești cu siguranță tentat să închizi pur și simplu site-ul și să îți vezi în continuare liniștit de viață, dar ceva te oprește… Să fie oare mențiunea că nu ORICE tip de ONG are nevoie de o casă de marcat?

Ar trebui ca acest amănunt să-ți pună un semn de întrebare, pentru că există excepții de la regula prezenței casei de marcat ce se aplică doar în situația organizațiilor care nu prestează servicii contracost sau nu vând anumite produse.

Astfel, practic nu ai nicio activitate economică și e absolut normal să nu ai o casă de marcat, fie ea și portabilă, care să-ți devină indispensabilă.

În cazul spectacolelor ce au la bază un bilet de intrare sau a altor asemenea exemple, se emite fără niciun fel de comentarii bon fiscal. Banii trebuie întotdeauna justificați în contabilitate, așa spune legea.

Iar ca să te asigurăm că avem dreptate, iată, pentru început, ce atestă…

Ordonanța de urgență nr. 28/1999

„Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale”.

Asta nu e tot, deoarece vine și explicația detaliată dată de…

Art. 1 alin. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 479/2003

Ea se referă la aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență amintite în paragraful anterior (despre obligația agenților economici de a utiliza case de marcat electronice fiscale) și spune următoarele: „prin operatori economici se înțeleg persoanele fizice și juridice, întreprinderile familiale, precum și orice alte entități, cu excepția instituțiilor publice, care încasează, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație”.

Acum că ai înțeles cum stă treaba de fapt, noi vrem să te lămurim că nu e tocmai cea mai bună idee să te așezi confortabil pe un scaun, să stai acolo uitat de lume și să scrii de mână chitanța pentru fiecare produs vândut în parte.

De aceea, venim în sprijinul concepției noastre cu argumente clare și concise, menite să te convingă să dai o șansă casei de marcat indiferent dacă ONG-ul tău este situat în Oradea, Timișoara, Sibiu, Ploiești, Suceava, Constanța sau orice alt oraș al țării vrei tu.

Ba mai mult, la finalul articolului vei găsi câteva exemple de case de marcat pe care ????????, distribuitorul tău autorizat în domeniu, ți le pune cu toată încrederea la dispoziție.

3 motive pentru care recomandăm o casă de marcat unei asociații sau unui ONG

1. Te ajută să economisești timp

De ce să scrii cu orele același lucru la nesfârșit, când poți să dai doar câteva click-uri pe casa de marcat electronică și să apară chitanța ca prin magie?

Gândește-te numai ce nebunie trebuie să înduri atunci când organizezi un eveniment de amploare, cu multe locuri și un program strict ce trebuie respectat la secundă… Dar mai ține cont și că oamenii tind să își piardă destul de repede răbdarea.

Având o casă de marcat la îndemână, scapi imediat de stres, lucrurile merg ca unse și toată lumea e mulțumită. Nici de hârtie nu trebuie să-ți faci griji, la ???????? avem pentru tine inclusiv și role pentru casa de marcat.

2. Îți ușurezi munca

Timpul ca timpul, dar realizezi cât efort din partea unei persoane necesită scrierea manuală a chitanțelor? Aparatul nu obosește, însă omul da.

În loc să te chinui să rotești voluntarii astfel încât să se ocupe pe rând de această sarcină epuizantă (asta ca să scoatem din ecuație importanța utilizării unui scris inteligibil), lași efectiv unul alături de casa de marcat.

E suficient ca persoana responsabilă să se descurce cât de cât la tehnică (să știe pe ce butoane să apese mai exact), că restul rămâne în seama casei de marcat. Optează pentru una portabilă și o iei imediat cu tine peste tot.

3. Prin rapoartele oferite de casa de marcat, centralizezi mai ușor încasările

Casa de marcat știe unde se duc și de unde vin toate finanțele. Practic ține evidența în locul tău sau a altcuiva responsabil cu acest aspect. Nu mai trebuie să ții minte o mulțime de sume și nici să faci calcule complicate. Scapi de greșelile care îți pot periclita proiectul sau chiar ONG-ul pe termen lung.

Prin urmare, casa de marcat are grijă de absolut fiecare detaliu în parte. Achiziționează una pentru a te asigura că banii sunt gestionați în mod eficient!

Casa de marcat Daisy – orice model – are caracteristici extrem de folositoare și vine la un preț foarte bun. Nici casa de marcat DATECS DP25 nu e mai prejos, dar cel mai indicat ar fi să arunci o privire la selecția noastră de case de marcat și s-o alegi pe cea care se mulează cel mai bine nevoilor tale.

Viitorul e aici, așa că nu aștepta ziua de mâine, ci adaptează-te azi! Ia-ți acum o casă de marcat cu jurnal electronic!