Imprimantă fiscală sau casă de marcat – ce alegi? - Sintezis
 

Lumea se schimbă de la o zi la alta, iar, pentru a supraviețui pe piață, agenții economici trebuie să se adapteze și să evolueze constant. Prin urmare, majoritatea lor au optat deja pentru case de marcat cu jurnal electronic, în mare parte fiindcă au fost constrânși de lege.

Și totuși, acum sunt puși cu toții, de la mic și până la mare, în fața unei alegeri dificile – imprimantă fiscală sau casă de marcat? Prin ce se aseamănă și se deosebesc ele? Care este mai bună? De ce?

Dacă și tu te confrunți cu această dilemă, e vremea să o dezlegi împreună cu noi. În articolul de față vei afla tot ce trebuie să știi despre imprimanta fiscală, precum și casa de marcat. La final îți vom face chiar și câteva recomandări de echipamente pe care le poți achiziționa de la Sintezis.

La ce ajută casa de marcat?

Casa de marcat ajută la înregistrarea și calcularea tuturor tranzacțiilor financiare. Acestea vin dotate cu un display si o tastatură (prin intermediul căruia introduci efectiv datele), eventual un sertar cu bani (pe care, la nevoie, îl poți achiziționa de aici), un scanner sau un cântar.

Ele au interfețe multiple, sunt extrem de simplu de folosit și pot fi conectate cu cititoare de coduri de bare sau dispozitive de acceptare a cardurilor bancare. În general, casele de marcat sunt recomandate afacerilor mici, care au un singur scop esențial: vânzarea.

Astfel, casa de marcat încasează banii, fie ei cash sau prin card bancar, eliberează chitanțe și, cel mai important aspect, încheie vânzările, putând efectua încasări cu mai multe metode de plată: numerar, card și chiar tichet de masă.

Un mare avantaj îl reprezintă costul de achiție al unei case de marcat, care este considerabil mai mic decât cel al unei imprimante fiscale.

De asemenea, casele de marcat au dimensiuni compacte, existând foarte multe modele portabile sau de dimensiuni mici, pe care le putem utiliza în comerțul ambulant.

Casa de marcat se utilizează destul de facil și nu necesită o perioadă mare de învățare a utilizării acesteia.

Ce este și ce face imprimanta fiscală?

Putem spune că imprimanta fiscală îndeplinește același funcții ca și casa de marcat, însă ea trebuie conectată la un computer cu un software de gestiune și vânzare pentru a funcționa. Spre deosebire de casele de marcat, imprimanta fiscală este cât se poate de silențioasă, nespus de rapidă, fiabilă și este capabilă să gestioneze un flux mare de tranzacții.

Una dintre funcțiile sale foarte apreciate este cea de auto-cutter. Asta înseamnă că taie chitanțele odată ce le imprimă, separându-le imediat între ele. Gestionarea tranzacțiilor se îmbunătățește considerabil prin intermediul imprimantei fiscale, datorită faptului că are dispozitivele POS pe post de terminale principale.

După cum îți poți da seama, este utilă mai ales afacerilor de dimensiuni mari, cu multiple puncte de lucru.

Imprimantă fiscală sau casă de marcat – alte diferențe ce trebuie luate în considerare

1. Textul de pe bon poate fi mai lung sau mai scurt

Numele articolelor este mai scurt, precum și restul textului ce îl înconjoară atunci când bonul este eliberat de o casă de marcat comparativ cu o imprimantă fiscală. Inclusiv și dimensiunea bonului în sine diferă preponderent cu acest detaliu.

2. Una te anunță când rolele de hârtie sunt pe terminate

Da, presupunem că ai ghicit deja că avertizarea referitor la epuizarea hârtiei este valabilă pentru imprimanta fiscală. Casa de marcat trebuie verificată periodic, ca nu cumva să te trezești cu „surprize”.

3. Tipurile de plată, cotele de TVA și opțiunile de discount sunt limitate sau nelimitate

Casele de marcat sunt cele care stabilesc anumite limite bine definite. Imprimantele fiscale sunt mult mai permisive și lasă totul la aprecierea ta.

4. Una depinde de o aplicație software, în timp ce cealaltă nu

Casa de marcat poate fi folosită în mod independent sau conectată la o aplicație software, oricare ar fi ea. Pe de altă parte, poate fi controlată numai cu ajutorul software-ului care a însoțit-o încă de la cumpărare.

Ei bine, acum știi cu certitudine dacă ai nevoie de o imprimantă fiscală sau mai degrabă de o casă de marcat. Mai trebuie numai să te decizi asupra modelului dorit.

Atât imprimanta fiscală, cât și casa de marcat Datecs (DP25, de exemplu) sunt ideale pentru orice tip de afacere. Ele sunt eficiente, ușor de folosit și rapide, astfel încât lucrurile să meargă întotdeauna perfect.

Mai avem o varietate de imprimante fiscale, printre care se regăsesc și Epson, respectiv Datecs FP700 la un preț accesibil.

De asemenea, în catalogul nostru de produse te așteaptă și casele de marcat Daisy, Succes M și multe altele portabile. Unele case de marcat sunt mai ieftine decât altele. Prețul diferă în funcție de capacitate, dotări și alte particularități tehnice.

Dă un click aici pentru a consulta oferta completă de case de marcat de la Sintezis Oradea și unul aici pentru a vedea imprimantele fiscale.

Contactează-ne după ce te-ai hotărât ce cumperi sau pentru consultanță specializată în domeniu la 0359 401 434 sau prin email – sales@sintezis.ro.